Voor medewerkers

Gemeente Urk

Beter af op Urk!

Dat geldt natuurlijk altijd, zomer en winter. Je bent welkom op bedrijvig Urk, culinair Urk of waterrijk Urk. Urk staat vooral bekend om vis. Maar Urk is ook cultuurhistorie, winkelen en heerlijk eten en drinken. Urk is bedrijvigheid in de haven en waterrecreatie. Urk is het oude Zuiderzeegevoel in een modern jasje. Urk is Urk. De Urker bevolking speelt hierin natuurlijk ook een belangrijke rol. We zijn allemaal ambassadeurs en trots op onze prachtige gemeente met bijna 20.000 inwoners. We verwelkomen je dan ook graag op Urk en zijn er zeker van dat je verrast bent over de veelzijdigheid ervan.

De gemeente Urk werkt hard aan een verdere verbetering van de dienstverlening binnen het Urker klantmodel. De organisatie is volop in ontwikkeling. Van medewerkers vragen wij een klantgerichte, creatieve, flexibele en enthousiaste werkhouding. De werkwijze richt zich op de dienstverlening aan de klant. Hierin heeft iedere medewerker afzonderlijk een eigen belangrijke rol. Je maakt binnen het Urker klantmodel onderdeel uit van één van de vijf afdelingen: Directiestaf (DS), Publiekszaken (PBZ), Interne Dienstverlening (ID), Realisatie en Beheer (R&B) of Ontwikkeling en advies (O&A).

Ons college heeft een stevige ambitie. De medewerkers werken hard volgens het no-nonsense principe binnen korte lijnen. De cultuur van de gemeentelijke organisatie is gericht op samenwerking, maatschappelijke betrokkenheid, vernieuwingsgerichtheid, openheid en nuchterheid en is informeel en dynamisch.

Urk bestaat al meer dan 1000 jaar en is tot 1939 een eiland geweest. In dat jaar werd de dijk van Lemmer naar Urk voltooid. In 1942 viel de Noordoostpolder droog en was Urk definitief eiland af. Sinds die tijd vormt Urk een unieke gemeente met een geheel eigen cultuur en geschiedenis naast de nieuwe, door planologen ontworpen gemeenten in de polder. Met name vanaf het water biedt Urk een schitterende aanblik.

Over de organisatie

Bezoekadres

Singel 9
8321 GT Urk

Postadres

Postbus 77
8320 AB Urk

Telefoon 0527 - 689 868
Website www.urk.nl

Adviseur Gemeente Urk

Geert van den BergGemeente UrkTelefoon0527 - 689 881