Voor medewerkers

Vacature

Vergunningen en Handhaving

-

36

30-08-2020

externe vacature

Adviseur (Gemeente Lelystad)

Yvonne HeinrichsGemeente LelystadTelefoon14-0320

teamleider Stadstoezicht

Heb je vragen dan kun je terecht bij de adviseur.


Solliciteren

Teamleider Stadstoezicht

Ben jij een teamleider die staat voor de mensen van het team? Die beslissingen en risico’s durft te nemen? Spreek jij duidelijke taal en vraag jij daar ook om? Dan kunnen wij jouw frisse blik goed gebruiken. Ben jij zo’n teamleider? Kijk en luister dan vooral verder. Jouw toekomstige collega-teamleider Dennis vertelt je in dit filmpje hoe het voor hem is om te werken voor een organisatie waar je je talent echt kunt inzetten.

Stadstoezicht

Stadstoezicht Lelystad bestaat uit drie werkvelden; vergunningen, toezicht & handhaving en juristen. Samen zijn zij actief en zichtbaar aanwezig in de openbare ruimte, zorgen zij voor de leefbaarheid en veiligheid in de fysieke leefomgeving, voeren integrale controles uit, zorgen zij voor evenementenvergunningen en drank- en horecavergunningen en handhaven waar nodig is. Het werkveld juristen behandelt bezwaar en beroep en verzorgt de bestuurlijke handhaving. Stadstoezicht Lelystad bestaat uit ongeveer 40 mensen.

De medewerkers van Stadstoezicht zijn dienstbaar waar het kan, en treden op waar dat nodig is. Zij denken en handelen van ‘buiten naar binnen’. Ze zijn een klantgericht team dat haar inwoners, ondernemers en instellingen centraal stelt. Een team dat haar klanten goed en met respect behandelt, met hen meedenkt zonder onnodige lasten. Zo bouwen zij samen aan een stad waar het goed wonen, leven, werken en recreëren is. Stadstoezicht staat voor een veilig, schoon en leefbaar Lelystad.

Fysiek domein

Stadstoezicht is onderdeel van het fysiek domein. Er werken zo’n 250 medewerkers en 8 teamleiders. Het fysiek domein is verdeeld in verschillende clusters: wonen, duurzaamheid, gebiedsontwikkeling en grondzaken, beheer, verkeer, vastgoedontwikkeling, stadstoezicht en vergunningverlening en handhaving. De teamleider heeft een grote mate van eigen verantwoordelijkheid in het gezamenlijk en onderling vormgeven van de opgaven waar het team voor staat.

Wat ga je doen?

We zoeken een teamleider die het als een uitdaging ziet om op een integere en professionele manier de medewerkers van team Stadstoezicht te coachen, zodat zij met hun kennis, kwaliteiten, ervaring en talenten het werk zo goed mogelijk kunnen doen. Voor het management ben je aanspreekbaar op het goed functioneren van jouw team binnen de gestelde opgaven. Je bent verantwoordelijk en draagt er mede zorg voor dat de doelstellingen en resultaten van het team behaald worden.

Heb je ervaring in een leidinggevende functie, ben je probleemoplossend en heb je verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij de teamleider die wij zoeken.

Jouw kracht

Leiderschap zit in je DNA en je schroomt niet om met overtuiging beslissingen te nemen. Je zet mensen in hun kracht en je gunt jouw team de ruimte en het vertrouwen om zelf het verschil te maken. Je hebt kennis en affiniteit met de opgaven, producten en diensten van je team. Het is jouw passie, kennis en kunde om samen met ons de kwaliteit van onze producten, diensten en vakmanschap verder te optimaliseren. Je bent een doorzetter en als ware teambuilder heb je ervaring met het ‘neerzetten’ en verder professionaliseren van een team in een sterk veranderende omgeving. Je geeft richting door vooruit te kijken en stimuleert de mensen in het bevorderen van zelfredzaamheid en nemen van verantwoordelijkheid. Je bent energiek, ondernemend, bevordert resultaatgericht werken, stimuleert verbeteringen en zorgt voor een goed en plezierig werkklimaat waardoor de medewerkers trots kunnen zijn op hun werk. Je doet dit op een natuurlijke manier met humor en creativiteit.

Wat wij vragen

•je hebt wo werk- en denkniveau;
•je kunt goed overzicht houden bij verschillende belangen, visies, wensen en mogelijkheden;
•je bent omgevingsbewust en hebt een hoge mate van bestuurlijke, politieke en organisatiesensitiviteit;
•je kunt goed communiceren, netwerken en bent bestand tegen druk;
•je hebt oog voor de mens in de organisatie; een sterke gerichtheid op een verdere ontwikkeling en professionalisering van het team;
•je hebt kennis en affiniteit met de vakgebieden van het team; je weet snel de inhoud te duiden in relatie tot je verantwoordelijkheden als teamleider;
•je hebt ruime ervaring - zeker 3 jaar - als (functioneel) leidinggevende in het werken met een omvangrijk team van specialisten/professionals vanuit een inspirerende en motiverende houding.

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe professioneel de organisatie overkomt op de inwoners en andere stakeholders van Lelystad. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie. We werken samen, het is duidelijk en we zijn betrokken.

Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen met veel eigen verantwoordelijkheid en er is oog voor jouw talent. We bieden een dienstverband voor gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal schaal 12 (max. € 5.814,-- bij een fulltime dienstverband van 36 uur).

Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

En daarnaast zijn onze pluspunten:
•flexibiliteit werk/privé
•zeer goede thuiswerkmogelijkheden
•een ABP-pensioen
•laptop en smartphone van de zaak
•informele sfeer
•een verrassend vitaliteitsbeleid
•ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden
•een inspirerende werkplek
•een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten

Meer info

Heb jij naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan eens contact op met Alex Bakker, senior jurist handhaving via 06-53661911of aj.bakker@lelystad.nl. Hij kan jou de inhoud van deze functie toelichten.

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en cv uiterlijk op 30 augustus 2020. De gesprekken zijn gepland op woensdag 9 september 2020 tussen 9.00 uur en 12.30 uur of op donderdag 10 september 2020 tussen 13.30 uur en 17.00 uur.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.

Let op! mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.

Als je op ‘Solliciteer’ klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen. In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

De gemeente Lelystad biedt aan iedereen ruimte. We streven naar het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die talent als basis en die kracht van diversiteit van de medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren