Voor medewerkers

Vacature

Duurzaamheid

11 (€3253 - €4721)

32

21-03-2019

externe vacature

Adviseur (Gemeente Almere)

Anette Verwoerd-ScheepstraGemeente AlmereTelefoon036 - 547 1845

Adviseur Programma Flevo Campus | 32 uur | € 3.348 - € 4.859

Heb je vragen dan kun je terecht bij de adviseur.


Solliciteren

Flevo Campus is een initiatief van Aeres Hogeschool Dronten/ Almere, AMS Institute, de provincie Flevoland en de gemeente Almere op het gebied van voedsel en duurzaamheid. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken projectmatig samen aan vernieuwing van het stedelijk voedselsysteem. How do we feed the city?

Wat ga je doen
In deze functie bemoei je je op het hoogste niveau met een van de belangrijkste mondiale thema’s van deze tijd: vernieuwing van stedelijke voedselvoorziening. Op dit thema heb je drie rollen: projectleider, adviseur (bij elkaar 2 tot 3 dagen) en communicatiemedewerker (1 tot 2 dagen). De projecten die je zelf leidt of waarin je een adviserende rol speelt sluiten aan bij de doelstellingen van Flevo Campus. In deze fase is er nog alle ruimte om zelf je functie vorm te geven en voor eigen initiatief, uiteraard in afstemming met je collega’s en de werk- en projectgroepen waar je deel van uitmaakt. Extern onderhoudt je een sterk netwerk van wetenschappers, ondernemers, onderwijsmedewerkers, media, bestuurders etc. Je maakt hierbij gebruik van allerlei verschillende communicatiemiddelen en van je kennis op MarCom-gebied. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de inhoud en oplevering van diverse on – en offline communicatiemiddelen van Flevo Campus. Ook schrijf je berichten gebaseerd op wetenschappelijke artikelen en andere complexe teksten.

Je komt in dienst bij gemeente Almere (Flevo Campus), maar je werkplek is zeer divers. Zo werk je in de metropool regio Amsterdam en Flevoland samen met veel jonge ondernemers en onderzoekers die zich bezighouden met vernieuwing van stedelijke voedselvoorziening.

Wie ben jij
Voor deze functie zijn we echt op zoek naar een ambitieuze topper: iemand die breed internationaal georiënteerd is. Iemand met diplomatieke lef. Vanuit eigen vakkennis en professionaliteit neem je de ruimte om zelfstandig beslissingen te nemen en je werk vorm te geven. Je bent flexibel, je neemt verantwoorde risico’s. Je zoekt de afstemming met je collega’s en schaalt op als dat nodig is. Je bent een natuurlijke samenwerker, positief kritisch en je streeft naar topkwaliteit. Je bent vertrouwd met het vertalen van wetenschappelijke analyses (veelal in het Engels) naar concrete activiteiten. Uiteraard heb je flinke affiniteit met het thema voedsel en duurzaamheid.

Wat heb je nog meer in huis
Gezien het internationale karakter van de functie is je talenkennis uitstekend. Dat betekent dat naast Nederlands, je Engels van academisch schrijfniveau is en dat ook een derde taal (Italiaans, Duits, Frans, Spaans) van zeer gevorderd niveau is. Je bent bijvoorbeeld in staat om telefonisch met de secretaris van de burgemeester van Turijn te overleggen en je kunt prima stukken in het Engels schrijven op wetenschappelijk niveau. Omdat je op internationaal topniveau werkt met gerenommeerde wetenschappers, politici, burgemeesters etc, vragen we iemand met academisch werk- en denk niveau (sociaal wetenschappelijke vooropleiding). Het gaat om een medior functie in een programma/projectomgeving, eerdere ervaring strekt zeer tot aanbeveling.

Wat hebben we je te bieden
Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met internationale impact. Als Adviseur Programma Flevo Campus, in dienst bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een:

- salaris van maximaal 4859,- bruto per maand (36 uur)
- de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
- reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra - reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.
- dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.
Werk je liever minder dan 32 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar.

Informeren en solliciteren
De sluitingsdatum is 21 maart 2019. Meer weten? Lenny vertelt je er graag meer over. Je bereikt hem via 06 53 405 515 of via l.vulperhortst@aef.nlMeer over Flevo Campus
De Flevo Campus houdt zich bezig met stedelijke voedselvraagstukken. Centraal staat de vraag: how do we feed the City? De Flevo Campus is een initiatief van Aeres Hogeschool Dronten/ Almere, AMS Institute, de provincie Flevoland en de gemeente Almere. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken projectmatig samen aan vernieuwing van het stedelijk voedselsysteem. Het is de ambitie om in 2021 een uitstekende kennisinfrastructuur ontwikkeld te hebben met een University of Applied Science waar topopleidingen worden gegeven en waar (internationale) studenten, spraakmakende wetenschappers, lectoren en hoogleraren aan verbonden zijn (kennishub). De Aeres Hogeschool in Almere wordt hiertoe versterkt. Met het living lab wordt ruimte geboden om te pionieren, kennis toe te passen en te innoveren.Met de Flevo Campus willen we komen tot:

Uitbreiding en versterking van hoogwaardige ‘groene’ kennisfuncties in Almere (internationale. studenten, topopleidingen en spraakmakende wetenschappers).

Versterking van de lokale en regionale economische structuur door kennistoepassing van bedrijven, die daarbij op maat gesteund worden door kennisinstituten als AMS en Aeres.

Vestigen van een internationale reputatie als groene, veerkrachtige stad, die functioneert als (wetenschappelijke) praktijkwerkplaats voor stedelijke voedselvoorziening.

Toewerken naar een duurzaam voedselsysteem in de stad/regio met korte ketens.

Flevo Campus laat in de praktijk, op het raakvlak van stad en polder, zien hoe stedelijke voedselvoorziening in slimme combinatie met vernieuwingen in de landbouw leidt tot een beter leefklimaat in steden en gezonde burgers. Het programma leidt tot resultaten op het gebied van onderwijs, onderzoek en ondernemen die ontsloten moeten worden voor een (breed) publiek.

Solliciteren